Rețeta FIT: trei rețete cu spanac pentru o primăvară delicioasă
George

Scris de George

10 August 2024

Știu că spanacul este un subiect controversat în bucătărie, însă acum este sezonul perfect de a abuza de el în bucătărie, în cel mai bun și sănătos mod posibil. Sunt atâtea metode de a-l face un preparat absolut delicios. Trebuie doar să fii deschis la o astfel de idee.

Așa că astăzi mi-am propus să îți prezint trei feluri de a mânca spanacul, fără să te gândești că mănânci spanac. Sper că are sens ce am spus. Haha, haide să vedem care sunt rețetele.

Salată de spanac cu căpșuni și migdale

Ingrediente:

150 g spanac proaspăt
200 g căpșuni, feliate
1/4 cană migdale prăjite, feliate
100 g brânză de capră, sfărâmată
1 avocado, tăiat cuburi

Dressing:

3 linguri ulei de măsline extravirgin
2 linguri oțet balsamic
1 linguriță miere
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

1. Într-un bol mare, amestecă spanacul, căpșunile, migdalele prăjite, brânza de capră și avocado.
2. Într-un bol mic, combină uleiul de măsline, oțetul balsamic, mierea, sarea și piperul pentru a face dressingul.
3. Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor pentru a distribui uniform ingredientele.

Quiche cu spanac și brânză feta

Ingrediente:

1 crustă de aluat pentru tartă (poți folosi aluat cumpărat sau făcut în casă)
200 g spanac proaspăt
1 ceapă mică, tocată
2 căței de usturoi, tocați
150 g brânză feta, sfărâmată
4 ouă
1 cană lapte
1/2 cană smântână pentru gătit
Sare și piper după gust
1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

1.Preîncălzește cuptorul la 180°C.
2. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul până devin translucide. Adaugă spanacul și gătește-l până se înmoaie. Lasă-l să se răcească ușor.
3. Într-un bol mare, bate ouăle cu laptele, smântâna, sarea și piperul.
4. Adaugă spanacul și brânza feta în amestecul de ouă și amestecă bine.
5. Toarnă amestecul în crusta de tartă și coace timp de 35-40 de minute, până când quiche-ul este auriu și setat în centru.
6. Lasă-l să se răcească ușor înainte de a-l tăia și servi.

Paste cu spanac și roșii uscate

Ingrediente:

250 g paste (penne, fusilli sau orice alt tip preferat)
200 g spanac proaspăt
1/2 cană roșii uscate, tocate
2 căței de usturoi, tocați
1/4 cană parmezan ras
2 linguri ulei de măsline
Sare și piper după gust
1 lingură suc de lămâie (opțional)

Mod de preparare:

1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și păstrează puțină apă de la fiert.
2. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și călește usturoiul până devine auriu. Adaugă roșiile uscate și gătește-le pentru 2-3 minute.
3. Adaugă spanacul și gătește-l până se înmoaie.
4. Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă bine. Dacă este necesar, adaugă puțină apă de la fiert pentru a subția sosul.
5. Asezonează cu sare, piper și suc de lămâie, dacă dorești.
6. Servește pastele presărate cu parmezan ras.

Poftă bună!