Rețete gustoase și sănătoase cu năut
Ada

Scris de Ada

11 August 2024

Îți place năutul și vrei să încerci și altceva înafară de hummus? Ți-am citit gândurile. Așa că de data aceasta vin cu două rețete pe bază de năut. Iar dacă ești fan năut, cum sunt eu, atunci cu siguranță te vei trezi cu o poftă uriașă până la finalul acestui articol.

Propun să trecem la treabă și să descoperim care sunt aceste două rețete delicioase de năut!

Salată de năut cu legume proaspete și feta

Ingrediente:

• 1 conservă de năut (400 g), scursă și clătită
• 1 castravete mare, tăiat cuburi
• 1 ardei gras roșu, tăiat cuburi
• 1 ceapă roșie mică, tocată fin
• 200 g roșii cherry, tăiate în jumătate
• 100 g brânză feta, sfărâmată
• 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
• 2 linguri de măsline Kalamata, fără sâmburi și tăiate felii (opțional)
• 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
• 2 linguri de suc de lămâie proaspăt
• 1 linguriță de oregano uscat
• Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

1.Într-un bol mare, combină năutul, castravetele, ardeiul gras, ceapa roșie, roșiile cherry și măslinele Kalamata.
2. Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, oregano, sare și piper pentru a face dressingul.
3. Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine pentru a combina ingredientele.
4. Adaugă brânza feta și pătrunjelul tocat. Amestecă ușor.
5. Servește imediat sau lasă salata la frigider pentru 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Curry de năut cu spanac

Ingrediente:

• 1 conservă de năut (400 g), scursă și clătită
• 200 g spanac proaspăt
• 1 ceapă mare, tocată
• 2 căței de usturoi, tocați fin
• 1 bucată de ghimbir de 2 cm, ras
• 1 cutie de roșii tăiate (400 g)
• 1 cutie de lapte de cocos (400 ml)
• 2 linguri de ulei de cocos sau ulei de măsline
• 1 lingură de curry pudră
• 1 linguriță de chimen măcinat
• 1 linguriță de coriandru măcinat
• 1/2 linguriță de turmeric
• 1/4 linguriță de fulgi de chili (opțional)
• Sare și piper după gust
• O mână de coriandru proaspăt tocat, pentru decor
• Orez basmati, pentru servire (opțional)

Instrucțiuni:

1. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de cocos la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă, aproximativ 5 minute.
2. Adaugă usturoiul și ghimbirul și călește-le timp de 1 minut până devin aromate.
3. Adaugă curry pudra, chimenul, coriandrul, turmericul și fulgii de chili. Gătește condimentele timp de 1-2 minute pentru a elibera aromele.
4. Adaugă roșiile tăiate și gătește timp de 5 minute, amestecând ocazional.
5. Toarnă laptele de cocos și adaugă năutul. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când sosul se îngroașă ușor.
6. Adaugă spanacul proaspăt și amestecă până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Asezonează cu sare și piper după gust.
7. Servește curry-ul de năut cu orez basmati și decorează cu coriandru proaspăt tocat.

Ce ziceți? Un adevărat deliciu! Poftă bună!