2 variante de supă cremă de legume
Alex

Scris de Alex

1 August 2024

Supele cremă au devenit foarte faimoase în ultima vreme. Și pe bună dreptate pentru că sunt extrem de gustoase și mai sunt și foarte ușor de făcut. Așa că m-am gândit ca de data asta să împărtășesc cu tine două rețete delicioase de supă cremă pe care le poți face acasă într-un timp scurt.

Supă cremă de legume cu broccoli și morcovi

Ingrediente:

• 1 capăt mare de broccoli, tăiat în buchețele
• 3 morcovi mari, curățați și tăiați felii
• 1 cartof mare, curățat și tăiat cuburi
• 1 ceapă mare, tocată fin
• 2 căței de usturoi, tocați fin
• 4 căni supă de legume
• 1 cană lapte de cocos (sau alt lapte vegetal)
• 2 linguri ulei de măsline extravirgin
• Sare și piper după gust
• 1/4 cană pătrunjel proaspăt, tocat (pentru decor)

Instrucțiuni:

1. Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă, aproximativ 5-7 minute. Adaugă usturoiul și gătește încă 1-2 minute.
2. Adaugă broccoli, morcovii și cartoful în oală. Adaugă supa de legume și adu la fierbere. Reduce focul și fierbe la foc mic timp de 20-25 de minute, până când legumele sunt foarte fragede.
3. Folosește un blender vertical pentru a pasa supa până devine cremoasă. Dacă nu ai un blender vertical, transferă supa în loturi într-un blender obișnuit și mixează până
4. Adaugă laptele de cocos și amestecă bine. Asezonează cu sare și piper după gust.
5. Servește supa caldă, decorată cu pătrunjel tocat proaspăt deasupra.

Supă cremă de legume cu dovlecel și cartof dulce

Ingrediente:

• 2 dovlecei medii, tăiați cuburi
• 2 cartofi dulci mari, curățați și tăiați cuburi
• 1 ceapă mare, tocată fin
• 2 căței de usturoi, tocați fin
• 4 căni supă de legume
• 1 cană lapte de migdale (sau alt lapte vegetal)
• 2 linguri ulei de măsline extravirgin
• 1/2 linguriță turmeric (opțional, pentru culoare)
• Sare și piper după gust
• 1/4 cană coriandru proaspăt, tocat (pentru decor)

Instrucțiuni:

1.Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă, aproximativ 5-7 minute. Adaugă usturoiul și gătește încă 1-2 minute.
2. Adaugă dovleceii și cartofii dulci în oală. Adaugă supa de legume și adu la fierbere. Reduce focul și fierbe la foc mic timp de 20-25 de minute, până când legumele sunt foarte fragede.
3. Folosește un blender vertical pentru a pasa supa până devine cremoasă. Dacă nu ai un blender vertical, transferă supa în loturi într-un blender obișnuit și mixează până devine omogenă.
4. Adaugă laptele de migdale și amestecă bine. Dacă folosești turmeric, adaugă-l acum pentru a da supei o culoare frumoasă și un gust ușor picant. Asezonează cu sare și piper după gust.
5. Servește supa caldă, decorată cu coriandru tocat proaspăt deasupra.

Aceste două variante de supă cremă de legume sunt delicioase, sănătoase și ușor de preparat, perfecte pentru o masă hrănitoare și reconfortantă.

Poftă bună!