5 rețete de pizza cu puține calorii
Ada

Scris de Ada

21 Martie 2022

Pizza este un adevărat simbol al mâncării nesănătoase. Pentru că nu vrem să renunți la acest delicios preparat în încercarea de a avea o dietă mai healthy, am adunat mai multe rețete de pizza cu puține calorii, care nu doar îți vor încânta papilele gustative, ci se vor și integra perfect în dieta ta.

Pizza cu pepperoni, ceapă și măsline

Cine nu adoră pizza cu pepperoni?!? Am îmbunătățit această rețetă de pizza clasică cu puțină ceapă și măsline care dau și mai multă savoare acestui preparat.

Ingrediente:

  • aluat pentru o pizza
  • ulei de măsline
  • 100ml sos de roșii nesărat
  • 60g ceapă dulce tăiată subțire
  • 18 felii de pepperoni
  • 10 măsline negre tăiate în jumătate, fără sâmburi
  • 100g cașcaval low fat mărunțit

Prima dată pornește cuptorul la 220 de grade. Pune aluatul într-un bol uns cu ulei de măsline și lasă-l să se odihnească 15 minute, acoperit. Într-o tavă de pizza presară puțină făină și întinde aluatul într-un cerc cu diametrul de 30 de centimetri. Unge aluatul cu sosul de roșii, lăsând un centimetru gol pe margini. Pune ceapa, pepperoni și măslinele, adaugă cașcavalul și pune-o la cuptor timp de 20 de minute sau până când crusta este aurie.

Informații nutriționale:

  • calorii: 281
  • grăsimi: 6,7g
  • carbohidrați: 44,2g

Fotografie preluată de pehttps://elements.envato.com/. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pizza cu ciuperci și rucola

Pizza este preparatul perfect peste care poți adăuga o porție sănătoasă de... frunze. Rucola dă o notă proaspătă acestei pizza și se potrivește de minune cu restul topping-urilor. Mai mult, ciupercile sunt o opțiune mult mai bună decât bacon, șuncă sau salam.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie tăiată fin
  • 350g ciuperci champignon
  • 2 lingurițe de usturoi pisat
  • 1 vârf cuțit sare
  • aluat de pizza
  • 40g brânză de capră
  • 40g mozzarella mărunțită
  • 120g rucola
  • 1 linguriță suc de lămâie

Încălzește cuptorul la 250 de grade. Într-o tigaie încălzește uleiul de măsline, adaugă ceapa roșie și gătește-le 1 sau 2 minute, amestecând din când în când. Adaugă ciupercile și usturoiul, lasă-le să se gătească, amestecând des, până când lichidul se evaporă, adică în jur de 5 sau 6 minute. Ia tigaia de pe foc, adaugă sarea și lasă-le deoparte.

Tapetează tava de pizza cu hârtie de copt, întinde aluatul de pizza și împunge-l cu o furculiță. Împrăștie deasupra brânza de capră și amestecul cu ciuperci. La final, adaugă și mozzarella și lasă pizza să se coacă în cuptor în jur de 14 minute.

Într-un bol amestecă rucola și sucul de lămâie. După ce pizza este coaptă, adaugă rucola și puțină sare deasupra.

Informații nutriționale:

  • calorii: 339
  • grăsimi: 15,4g
  • carbohidrați: 40g

pizza cu rucolla si masline

Fotografie preluată de pe https://elements.envato.com/. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pizza vegetariană

Această rețetă de pizza vegetariană va fi cu siguranță și pe placul celor mici. Clasicul aluat este înlocuit cu lipii din făină integrală, astfel că pizza este și mai crocantă, nu doar sănătoasă.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 220g de ciuperci tăiate felii
  • 3 căței de usturoi pisat
  • 1 dovlecel mediu tăiat mărunt
  • 4 lipii din făină integrală
  • 100ml sos de roșii nesărat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 vârf sare
  • 170g mozzarella low fat mărunțită

Pune o tigaie mare pe aragaz, adaugă uleiul, ciupercile, usturoiul și dovlecelul. Sotează-l timp de 6 minute până când ciupercile sunt moi, iar lichidul se evaporă.

Aranjează 2 lipii pe o tavă și unge-le cu puțin ulei de măsline. Lasă-le la cuptor timp de 2 minute. Fă același lucru cu celelalte 2 lipii. Într-un bol amestecă sosul de roșii, oregano și sarea și încălzește-l 30 de secunde la microunde.

Unge partea neprăjită a 2 lipii cu jumătate din cantitatea de sos, pune legumele pe cele două lipii și adaugă jumătate din cantitatea de mozzarella. Pune-le la cuptor timp de 2 minute sau până când mozzarella se topește. Fă același lucru cu celelalte 2 lipii.

Informații nutriționale:

  • calorii: 319
  • grăsimi: 15,9g
  • carbohidrați: 29g

pizza veganaa

Fotografie preluată de pe https://elements.envato.com/. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

[%articles-related_2%]

Pizza cu sparanghel, ciuperci și ceapă

Această pizza poate fi coaptă pe jumătate și apoi congelată și reîncălzită mai târziu. Poți folosi orice legume, dar evită roșiile proaspete pentru că nu vor rezista în congelator.

Ingrediente:

  • 200g aluat de pizza
  • 600g ciuperci tăiate felii
  • 2 cepe roșii mici, tăiate în felii subțiri
  • 300g sparanghel, tăiat în bucăți
  • 150ml sos de roșii nesărat
  • 200g mozzarella proaspătă, mărunțită
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 vârf cuțit de fulgi de chilli
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 1 vârf cuțit sare

Împarte aluatul în două și lasă-l într-un bol acoperit la temperatura camerei timp de jumătate de oră. Încălzește cuptorul la 250 de grade și lasă două tigăi să se încălzească.

Amestecă ciupercile și ceapa într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline și las-o la cuptor timp de 15 minute. Adaugă sparanghelul și mai lasă amestecul încă 15 minute. Scoate tigaia din cuptor și lasă-o să se răcească.

În tăvile încălzite în cuptor împrăștie puțină făină, întinde cele două bucăți de aluat și unge-le cu puțin ulei de măsline. Coace-le în cuptor timp de 8 minute la aceeași temperatură. Împrăștie sosul de roșii peste cele două aluaturi, lăsând o margine de un centimetru liberă. Adaugă amestecul de legume și mozzarella. Lasă pizza din nou la cuptor timp de 5 minute. Apoi fie o congelezi, fi o lași la cuptor încă 5 sau 6 minute.

Amestecă uleiul de măsline, oțetul și fulgii de chilli într-un bol mic. După ce o scoți din cuptor, unge pizza cu acest amestec și adaugă sare și frunzele de busuioc.

Informații nutriționale:

  • calorii: 397
  • grăsimi: 12,6g
  • carbohidrați: 53g

pizza cu sparanghel, ceapa

Fotografie preluată de pe https://elements.envato.com/ © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pizza cu roșii și ricotta

Aromele proaspete fac din această pizza o alegere excelentă indiferent de momentul zilei. Roșiile suculente fac un contrast delicios cu pesto și brânza. De asemenea, dacă folosești roșii proaspete în locul sosului de tomate vei tăia din cantitatea de sodiu a preparatului.

Ingrediente:

  • 250g roșii cherry tăiate în jumătate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 300g aluat de pizza
  • 100g brânză ricotta
  • 2 linguri pesto
  • 2 linguri lapte 1% grăsime
  • 1 cățel de usturoi, pisat
  • 50g brânză feta, mărunțită
  • frunze de busuioc proaspăt

Preîncălzește cuptorul la 250 de grade cu tot cu tava de pizza. Combină roșiile cu uleiul pe o folie de aluminiu și pune-le la cuptor timp de 7 minute.

Întinde aluatul de pizza pe o hârtie de copt, pune aluatul cu tot cu hârtia în tavă și înțeapă-l cu o furculiță. Lasă-l la cuptor timp de 4 minute.

Amestecă ricotta, pesto, laptele și usturoiul și împrăștie amestecul peste aluat, lăsând marginile goale. Adaugă feta și coace pizza timp de 10 minute. Adaugă roșiile și mai lasă pizza la cuptor 4 minute. La final, adaugă frunzele de busuioc și taie pizza în 8 felii.

Informații nutriționale:

  • calorii: 342
  • grăsimi: 14,3g
  • carbohidrați: 43g

pizza cu ricotta si rosii

Fotografie preluată de pe https://elements.envato.com/. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu ce alte rețete de pizza cu puține calorii cunoști?