Rețeta FIT: supă cremă de dovleac copt
Alex

Scris de Alex

21 August 2024

Dacă ești fan supe cremă, astăzi vin cu o super rețetă de supă cremă de dovleac. Te vei îndrăgosti pe loc, garantez asta.

 

Ajută-mă să combatem teoria cum că mâncarea sănătoasă nu este gustoasă! Sunt aici să-ți demonstrez total contrariul. Poți mânca sănătos și să fie gustos în același timp.

 

Ingrediente

 

• 1 kg dovleac (curățat și tăiat cuburi)
• 2 cartofi dulci medii (curățați și tăiați cuburi)
• 1 ceapă mare (tocată)
• 2 căței de usturoi (tocati)
• 1 morcov mare (curățat și tăiat cuburi)
• 1 tulpină de țelină (tocată)
• 1 litru supă de legume fără sare (sau apă)
• 200 ml lapte de cocos light sau iaurt grecesc degresat
• 2 linguri ulei de măsline extravirgin
• Sare de mare și piper negru după gust
• Semințe de dovleac prăjite (pentru decor, opțional)
• Frunze de pătrunjel proaspăt (pentru decor)
• 1 linguriță de turmeric (opțional, pentru un plus de antioxidanți)

 

Cum să prepari supă cremă de dovleac copt

Curăță și taie toate legumele conform indicațiilor de mai sus.


Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline extravirgin la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul, călește-le până devin translucide, aproximativ 5 minute.


Adaugă dovleacul, cartofii dulci, morcovul și țelina. Amestecă bine și călește-le împreună cu ceapa și usturoiul pentru încă 5 minute.


Toarnă supa de legume fără sare (sau apa) peste legume. Adu supa la fierbere, apoi redu focul și las-o să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când legumele sunt foarte moi.

Folosește un blender vertical pentru a pasa supa până devine o cremă fină. Dacă nu ai un blender vertical, poți folosi un blender obișnuit, dar lasă supa să se răcească puțin înainte de a o pasa.


După ce ai obținut o textură fină, adaugă laptele de cocos light sau iaurtul grecesc degresat și amestecă bine. Asezonează cu sare de mare și piper negru după gust. Adaugă turmeric, dacă dorești.


Toarnă supa în boluri. Decorează cu semințe de dovleac prăjite, frunze de pătrunjel proaspăt și, dacă dorești, crutoane integrale.

 

 

 

Poftă bună!