Supele cremă sunt printre preferatele mele și știu sigur că și vouă vă plac. De aceea v-am pregătit două rețete simple, dar cât se poate de delicioase. Iată cum poți prepara două supe cremă cu cartofi albi și dulci.
#1 Supă cremă de cartofi albi
Ingrediente
- 10 – 12 cartofi albi
- 2 cepe mici (tăiate felii)
- 5-6 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 litru de supă de legume
- Boia de ardei dulce
- 2 crenguțe de rozmarin
- 2 - 3 linguri de mascarpone
- 3 felii de salam chorizo (opțional)
- Câteva fire de chives
Mod de preparare
Varianta Crock Pot
Taie legumele și pune-le în Crock Pot (pe modul High), împreună cu o lingură de ulei de măsline, boia și crenguțele de rozmarim, pentru 4 ore. Apoi, mixează legumele cu un blender adăugând, treptat, supă. Lasă conținutul să se răcorească fără capac pentru 10 minute. Adaugă cele 2 – 3 linguri de mascarpone, încă o lingură de ulei și puțină sare, mixând cu un mixer vertical, direct în Crock Pot.
Pentru a decora delicioasa supă cremă de cartofi albi folosește salam chorizo și adaugă și câteva fire de chives, tăiate nu foarte mărunt.
Varianta la cuptor
Dacă nu ai Crock Pot sau pur și simplu preferi să găsești legumele la cuptor poți să mergi și pe această variantă. Taie legumele și așează-le într-o tavă pe care ai pus o foaie de copt. Apoi, unge legumele cu ulei de măsline și sare și lasă-le la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-au copt, pune-le în blender, adaugă supa, și mixează-le bine.
La fel, la final poți adăuga cele 2 – 3 linguri de mascarpone, încă o lingură de ulei de măsline și sare după gust. Din nou, poți folosi salam chorizo și chives pentru a da supei cremă de cartofi un ”finish” de nota zece.
Tip: supa cremă de cartofi albi se potrivește foarte bine și cu crutoane, migdale sau brânză sărată de capră.
#2 Supă cremă de cartofi dulci și albi
Ingrediente
- o lingă de apă
- o lingură de ulei de măsline
- o ceapă
- doi căței de usturoi
- 2-3 cartofi albi
- 3 cartofi dulci
- 1.5 litri de supă de legume
- 2 – 3 felii bacon
- semințe
- câteva linguri de brânză de capră
Mod de preparare
Varianta Crock Pot
După ce ai spălat și ai curățat legumele, taie-le și pune-le în Crock Pot. Adaugă o lingură de apă, o lingură de ulei de măsline, pune 1 litru de supă de legume și setează aparatul la 5 ore, la Level 1. Apoi, mixează legumele într-un blender (cel mai probabil o să fie nevoie să le pui în două tranșe) și adaugă încă trei polonice de supă, o lingură de ulei de măsline și sare. Supa cremă de cartofi este gata.
Poți să o servești atât caldă, cât și rece. De asemenea, poți pune în farfurie o felie de bacon prăjit tăiată în fâșii sau brânză de capră și câteva semințe (alege semințele care-ți plac cel mai mult).
Variantă alternativă
Dacă nu ai la dispoziție Crock Pot sau pur și simplu vrei să faci această rețetă din scurt, există o variantă alternativă. Pune usturoiul și cartofii dulci, tăiați rondele, într-o tavă tapetată cu foaie de copt la cuptor, după ce i-ai uns cu ulei și sare. Lasă-i acolo pentru aproximativ 30 de minute. În prealabil, fierbe cartofii albi, ceapa și alte rădăcinoase pentru a face supa. După ce s-a făcut supa, pune legumele în blender și adăugați lichidul. La fel, pentru un plus de savoare, la final puteți decora farfuria cu supă de cartofi cu bacon, brânză sau semințe.
Poftă bună!