Rețeta FIT: orez cu sparanghel și mix de semințe crude
Ramona Hnyatek

Scris de Ramona Hnyatek

3 Septembrie 2021

Azi îți propun una dintre preparatele mele favorite cu orez, care se poate servi de unul singur, ca o gustare rapidă, sau ca garnitură la friptura de vită. Nu-ți fă griji, îți spun și cum să prepari carnea de vită la Crock Pot pentru un prânz consistent.

Ingrediente:

  • 6-8 tije de sparanghel
  • sare grunjoasă
  • ulei de măsline
  • 2 pumni de orez
  • ulei de susan
  • semințe de dovleac
  • semințe de pin
  • semințe de susan
  • semințe de floarea soarelui

reteta orez

Mod de preparare:

Sparanghelul se tine în apă cu gheață câteva minute înainte de a-l prepara termic.

Se scurge bine de apa, se presară cu sare grunjoasa, se taie bucăți mici și se pune într-o tigaie cu o lingură de ulei încins pentru câteva minute.

Orezul se pune la fiert ținând cont de regula - o mână de orez la două căni de apă.

Într-un bol scoți sparanghelul călit, peste se scoate și orezul fiert. Se amestecă bine până se omogenizează.

Orez cu sparanghel

Semințele se amestecă toate într-un vas mare de salată cu o lingură de ulei de susan. Apoi, se adaugă conținutul de orez cu sparanghel (după ce s-a mai răcit) și... gata.

reteta orez

Carne de vită la Crock Pot cu garnitură de orez cu sparanghel și semințe crude

Dacă vrei un preparat mai sățios, poți folosi orezul cu sparanghel și semințe crude ca garnitură la o friptură de vită preparată la Crock Pot.

Carnea se gătește timp de 5 ore la modul high cu o lingură de apă, o lingură de ulei de măsline, sare și piper după gust. Friptura de vită se servește cu orezul pregătit după rețeta de mai sus.

reteta crock pot

friptura vita

Poftă bună!