Sparanghelul este o legumă cu o mulțime de beneficii, pe care ar trebui să o încorporezi cât mai des în meniul tău. Această rădăcinoasă abundă cu antioxidanți, vitamina A, E și K, fiind și un ingredient minune pentru cei care sunt la dietă. De aceea, vreau să-ți propun trei idei de preparate delicioase cu sparanghel.
#1 Ouă poșate cu sparanghel și bacon
Ingrediente:
- 1 legătură de sparanghel
- bacon sau prosciutto crudo (câte o felie pentru fiecare tijă de sparanghel)
- 3 ouă
- 1 linguriță unt
- sare
- boia de ardei dulce
- semințe de susan
- parmezan opțional
Cum să prepari ouă poșate cu sparanghel și bacon
Spală bine sparanghelul și lasă-l câteva minute în apă rece cu gheață.
Unge un vas de yena cu unt și așează fiecare tijă de sparanghel învelită în câte o felie de prosciutto sau bacon. Pune o folie de aluminiu peste vas și lasă-l la cuptor timp de 5 minute la 200 de grade. Îndepărtează folia și mai lasă să se coacă încă 10 minute până se rumenesc.
Separat, într-o oală mai mare pune apă cu sare la fiert. Când apa începe să fiarbă sparge cu grijă ouăle și lasă-le la poșat câteva minute.
Într-o farfurie așează tijele de sparanghel cu bacon și rade puțin parmezan. Așează peste ouăle poșate și condimentează cu sare, boia dulce și semințe de susan după gust.
#2 Salată de ton cu sparanghel
Ingrediente:
- 1 pachet salată mixtă
- ulei de măsline
- ½ ardei galben
- 6 roșii cherry
- 4 tije sparanghel
- 1 borcan de ton în ulei vegetal
- mix de semințe crude
- sare
Cum se prepară salata de ton cu sparanghel
Spală sparanghelul și taie fiecare tijă în 4. Pune bucățile într-o tigaie cu ulei de măsline și gătește-le timp de 2 minute.
Într-un bol încăpător pune salata, roșiile, jumătatea de ardei și bucățile de sparanghel. Ideal ar fi ca salata să aibă trei tipuri de legume, în cantități egale.
Adaugă bucățile de ton, mixul de semințe crude și sare după gust.
Poți prepara această salată ca un prânz sănătos atunci când ești la birou. În acest caz, adaugă tonul atunci când o mănânci.
#3 Sparanghel cu halloumi
Ingrediente
- 1 legătură de sparanghel
- 1 linguriță unt sau ulei de măsline
- 1 pachet de brânză halloumi light
- roși cherry
- sare
Cum se prepară sparanghel cu halloumi
Spală sparanghel-ul și taie fiecare tijă în două sau trei. Într-o tigaie pune bucățile de sparanghel și untul sau uleiul de măsline și gătește-le câteva minute. Scoate bucățile de sparanghel și pune felii groase de halloumi în tigaie. Prăjește-le timp de 2 minute pe fiecare parte.
Așează pe o farfurie bucățile de sparanghel, halloumi și roșiile cherry tăiate în două și asezonează cu sare după gust.
Poftă bună!