Chiar dacă părea că nu o să mai scăpăm de iarnă, primăvara se apropie cu pași repezi (cel puțin asta ne promit meteorologii). De acea ți-am pregătit două rețete sănătoase, dar delicioase, perfecte pentru a întâmpina noul anotimp. Iată cum poți face salate excelente, în cel mai scurt timp.
Salată cu pui în sos de soia și brânză haloumi
Ingrediente salată:
- 2 pumni de frunze de spanac
- 1 pumn de rucola
- 12 roșii cherry
- 1 legătură de ceapă verde
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare de himalaya
- 1 lingură ulei de susan
- 1 felie ardei roșu
- brânză haloumi
- semințe de susan (combinate)
- 1 lingură ulei de măsline
- piept de pui
Ingrediente pentru sosul de soia:
- 3 linguri de sos de soia
- 1 linguriță de muștar Dijon
- 1 linguriță de miere
Mod de preparare:
Amesteci spanacul cu rucola și lingura de ulei de susan, adaugi roșiile tăiate felii peste care pui sare, iar apoi ceapa verde și ardeiul, ambele tăiate după preferință. Adaugă și bucățelele de brânză haloumi, tăiate felii sau cuburi, peste care presari susan negru.
Pieptul de pui se taie în doua felii subțiri, se adaugă sare și se pune în tigaia încinsă cu o lingură de ulei de măsline. O prăjim aproximativ două minute pe fiecare parte, apoi turnăm sosul de soia cu muștar și miere peste bucata de carne și o mai lăsăm pe foc câteva minute. Abia când o scoatem pe farfurie punem semințele de susan peste și lăsăm să se răcească. Când are temperatura potrivită tăiem carnea în felii subțiri și o așezăm pe salata de legume și brânză haloumi.
Salată de crudități cu carne de vită
Ingrediente:
- 2 pumni de salată verde
- 1 pumn de frunze de spanac
- 1 lingură ulei de susan
- 12 roșii cherry
- sare
- o legătură de ceapa verde
- 1/2 ardei roșu
- 1 lingură semințe de susan
- 2 linguri semințe de dovleac
Ingrediente pentru dressing:
- 1 lingură muștar Dijon
- 1 linguriță maioneză light
- 1 lingură iaurt grecesc
- 1 lingură miere
- sare
- semințe de susan mixte
Mod de preparare:
Pentru început se amestecă frunzele de salată cu cele de spanac împreuna cu uleiul. Apoi, se taie ceapa, ardeiul și roșiile pe care le adăugăm în bol peste frunzele de salată. Pune sare după gust.
Poți să gătești carnea de vită la grătar sau la Slow Cooker. Dacă alegi cea de-a doua variantă setează aparatul pe modul high pentru 4 ore adăugând doar sare, piper, o lingură de apa și una de ulei de măsline. Carnea, pregătită după preferință, se lasă la răcit, se rupe sau feliază și se adaugă peste salată. Într-un bol mai mic amestecă ingredientele pentru dressing. Apoi, pune-l peste salată. La final, se adaugă semințele de susan și cele de dovleac.
Poftă bună!