Rețeta FIT: gustări vegetariene delicioase
Ramona Hnyatek

Scris de Ramona Hnyatek

1 Iunie 2021

De această dată am invitat-o pe Cornelia în bucătăria mea, iar eu doar am tras cu ochiul... Ea este vegetariană și de la ea mai învăț câte ceva despre mâncarea vegetariană. Tot de la ea am învățat și cum să gătesc legume astfel încât să fie un adevărat deliciu, nu doar o garnitură simplă. Iată așadar ce gustări vegetariene m-a învățat să fac!

Ingrediente:

  • 3 cartofi dulci, curățați și tăiați în cuburi
  • unt
  • jumătate de pungă de varză de Bruxelles
  • 1 dovlecel mic sau zucchini
  • câteva fire de sparanghel alb și verde
  • 1 jumătate ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • ulei
  • puțină zeamă de lămâie

Ingrediente retete vegetariene

Mod de preparare:

Pune o tigaie pe foc, lasă să se topească un cub de unt, apoi adaugă cartofii dulci și acoperă tigaia cu un capac. Când s-au prăjit, scoate-i din tigaie și lasă-i să stea la cald.

Varza de Bruxelles se spală, se taie cotoarele și apoi se taie în două. Într-o altă tigaie se pune un cub de unt și imediat jumătățile de varză. Se lasă la înăbușit sub capac. Când sunt gata, scoate-le și lasă-le la cald, lângă cartofi.

Dovlecelul se spală, se taie felii și se lasă la prăjit într-o altă tigaie cu unt, nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte.
În același timp, sparanghelul se curăță de codițe, se taie în două și se pune la fiert timp de 15 minute. Toacă ceapa și usturoiul și călește-i cu o lingură de ulei,  sare și piper. Adaugă sparanghelul fiert și lasă-l să se gătească timp de 2 minute. La final stoarce puțină zeamă de lămâie și oprește focul.

Meniu vegetarian

Legume

Retete vegetariene

Scoate toate legumele pe o farfurie și aranjează-le pentru servire.

Tip: Dacă vrei să fii mai eficientă, poți pune sparanghelul mai întâi la fiert, apoi cartofii la cuptor timp de 30 de minute, iar pe aragaz pregătești 2 tigăi: într-una prepari varza și, înainte să o scoți, poți adăuga dovlecelul, iar în cealaltă termini de pregătit sparanghelul.

Meniu vegetarian

Toate aceste legume delicioase merg de minune cu hummus de avocado, a cărui rețetă o găsești aici. De data aceasta am adăugat și germeni de grâu, atât în mix-ul de hummus, cât și ca decor.

Poftă bună!