O supă cremă savuroasă este antidotul perfect pentru o zi dificilă. Aceste rețete nu sunt doar delicioase, ci și foarte sănătoase și sunt numai bune dacă ești la dietă sau încerci să urmezi un meniu mai sănătos.
#1 Supă cremă de legume portocalii
Ingrediente:
- 500 g dovleac copt (jumătate de dovleac mic)
- 1 cartof dulce mare
- 2 morcovi medii
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă mică (opțional)
- crenguță de rozmarin
- ulei de măsline
- 1 l apă / supă de legume
- sare
- piper
- mix de semințe crude
Mod de preparare:
Curăță, spală și taie în bucăți toate legumele. Într-un bol pune dovleacul și cartoful dulce tăiat în bucăți, toarnă ulei de măsline, sare, piper și se amestecă bine. Așează într-un vas de yena sau o tavă de cuptor cartoful și dovleacul, toarnă o cană de apă și lasă-le la cuptor timp de o oră acoperite cu un capac sau folie de aluminiu. Înainte cu 15 minute de a scoate tava din cuptor, îndepărtează capacul sau folia. Verifică legumele din când în când; sunt gata când sunt pătrunse.
Fierbe morcovii și ceapa și păstrează zeama, pe care o poți folosi mai târziu pentru supă, dacă nu ai alta.
La Crock Pot pune o lingură de apă, ulei de măsline, toate ingredientele tăiată și condimentează cu sare și piper. Setează modul High și lasă legumele la preparat timp de 3 ore.
Într-un blender pune toate legumele, mai puțin usturoiul, ceapa și crenguța de rozmarin, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline și adaugă treptat supa de legume sau zeama în care au fiert morcovii.
#2 Supă cremă de cartofi
Ingrediente:
- 4 cartofi medii
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- câteva frunze de pătrunjel
- sare
- ulei de măsline
- fulgi de migdale prăjite
Mod de preparare:
Pune legumele la fiert la foc mediu, împreună cu câteva frunze de pătrunjel și sare. Lasă-le la fiert timp de jumătate de oră. Scoate legumele și lasă-le la răcit.
Într-un blender mixează cartofii, jumătate de morcov și jumătate de ceapă, adăugând treptat apa în care au fiert legumele și o lingură de ulei de măsline.
La final, se adaugă fulgii de migdale prăjite și puțină sare și se servește supa cremă imediat.
#3 Supă cremă de dovlecel
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 2 dovlecei mici
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăță, spală și taie în bucăți legumele. Fierbe timp de jumătate de oră cartofii, ceapa tăiată în două, morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina. Scoate cartofii și lasă-i la răcit în blender.
În supa în care încă fierbe, pune dovleceii tăiați în patru. Dacă au sâmburi mari sau interiorul este galben, îndepărtează înainte miezul. Lasă legumele să fiarbă încă 15 minute. Când au fiert, scoate cu o paletă dovleceii, jumătate de ceapă, jumătate de morcov și pune-le în blender peste cartofi.
Strecoară supa și las-o să se răcească. Când este rece, adaug-o peste legumele din blender, cât să le acopere pe jumătate, adaugă o lingură de ulei de măsline, sare și piper după gust și mixează-le. Dacă mai este necesar, mai adaugă puțină supă de legume și mixează.
Tip: zeama care rămâne după ce ai fiert legumele se poate păstra la frigider până la 3 zile.
Poftă bună!