Această rețetă este inspirată dintr-o rețetă de tortilla pe care o face mama mea, de fiecare dată când ne vizitează și pe care a învățat-o în Spania. Fiind adepta schimbărilor, așa cum fac în cazul multor rețete, m-am tot gândit cum să fac acest preparat fără prea mult efort și fără să-l prăjesc, astfel încât să obțin o rețetă mai sănătoasă.
Această variantă este prima încercare și probabil că nu o voi mai schimba, deoarece odată ce găsesc varianta ideală pe placul întregii familii, păstrez rețeta ca atare. Iată așadar versiunea mea de omletă la cuptor!
Ingrediente:
- 10 ouă
- 2 linguri ulei de măsline
- sare de mare
- 3 cartofi
- 1 legătură de ceapă verde
- frunze de spanac
- brânză sărată de capră
Mod de preparare:
Spală și curăță toate legumele, iar apoi călește-le într-o tigaie cu ulei de măsline.
Prima dată pune cartofii tăiați în cuburi mici, iar atunci când încep să prindă culoare, adaugă ceapa verde tăiată bucăți, iar după 3-4 minute pune spanacul mărunțit. Adaugă sare și lasă totul pe foc câteva minute.
Într-un bol bate ouăle și adaugă brânza sfărâmițată cu degetele, în cantitatea dorită.
Într-o tavă pune hârtie de copt pe care o ungi cu câteva picături de ulei. Toarnă legumele din tigaie și apoi ouăle cu brânza, amestecând conținutul pentru a se omogeniza.
Lasă tava la cuptor 20-25 de minute la 200 de grade și... gata! Ai un prânz delicios!
Omleta la cuptor merge de minune cu o salată de crudități sau cu legumele preferate.
Dacă cumva îți mai rămâne, această omletă la cuptor este o alegere minunată și ca gustare la birou pentru a doua zi.
Poftă bună!