Dacă ți-e poftă de mâncăruri fresh, numai bune pentru a întâmpina primăvara, atunci am pentru tine câteva rețete cu spanac delicioase. Sunt perfecte pentru cei care vor să ducă o viață FIT, cât se poate de sănătoasă.
#1. Spanac cu pui, portocale și semințe
Ingrediente:
- 1 legătură de spanac
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 bucată mică de piept de pui
- 2 căței de usturoi
- 4 felii de portocală
- semințe de pin prăjite
- semințe de susan prăjite
- sare
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Semințele se prăjesc într-o tigaie, fără ulei, amestecând constant. Apoi se scot și se lasă la răcit. În aceeași tigaie se pune o lingură de ulei de măsline pentru a prăji pieptul de pui. Carnea se spală bine, se taie cuburi și se pune în tigaie. Se adaugă sare și puțină boia de ardei dulce. Puiul se amestecă din când în când ca să nu se ardă. După ce s-a prăjit carnea o scoatem pe un șervețe ca să se absoarbă uleiul.
Spanacul se spală bine, frunză cu frunză, se taie și pune în tigaie alături de usturoiul zdrobit. Se amestecă ușor timp de 2 – 3 minute, iar apoi se acoperă cu un capac și se dă la foc mare pentru 5 minute. Pe o farfurie așezăm spanacul, bucățile de pui, feliile de portocală tăiate sau întregi și semințele prăjite.
#2. Salată cu spanac
Ingrediente
- 1 legătură de spanac
- câteva frunze de salată verde
- 1 linguriță de ulei de dovleac
- 1 linguriță de ulei de susan
- ceapă verde
- roșii cherry
- sare
- 1 avocado
- năut copt
Mod de preparare
Ți-am arătat deja modul în care se prepară năutul copt și poți găsi toate indicațiile necesare aici.
Spală spanacul, frunzele de salată, ceapa verde și roșiile cherry. Curăță avocado și pune toate ingredientele tăiate într-un bol. Adaugă năutul copt, o linguriță de ulei de dovleac, o linguriță de ulei de susan și sarea. Amestecă bine.
#3. Spanac la tigaie cu sparanghel și năut copt
Ingrediente:
- 1 legătură de spanac
- 5 fire de sparanghel
- sare grunjoasă
- o linguriță de unt
- o linguriță de ulei de măsline
- năut copt
- o linguriță de ulei de susan
- semințe de susan
- sare
- suc de lămâie
Mod de preparare
Într-o tigaie se pune o linguriță de ulei de măsline și o linguriță de unt. Apoi, se adaugă spanacul spălat, curățat și tăiat, urmat de firele de sparanghel tăiate. Punem capacul peste tigaie și lăsăm la gătit timp de 5 minute. Apoi, îndepărtăm capacul, pentru a lăsa apa să se evapore și adăugăm năutul copt, o linguriță de ulei de susan, semințe de susan, sare și câteva picături de suc lămâie.
Poftă bună!