Rețeta FIT: salată de rucola, măr, nuci pecan și ricotta
Dani

Scris de Dani

20 August 2024

Dacă ești ca mine, bei mai multă apă cu lămâie vara decât să mănânci ceva. Însă trebuie să ne și hrănim până la urmă. Așa că am tot stat să mă gândesc ce aș mai putea face pe temperaturile astea sufocante. Ceva care să nu necesite prea mult efort, să fie ușor de digerat și mai ales să fie gustos. Că până la urmă fericirea stă și în stomac. Așa am venit cu ideea de a face salata cu nuci pecan, rucola, măr și faimoasa ricotta.


Așa că să nu mai stăm pe gânduri și să-i dăm bătaie...nu de alta, dar deja mi se face parcă puțin foame.

Ingrediente salată:

 

• 100 g rucola proaspătă
• 1 măr verde (Granny Smith sau alt măr acrișor), tăiat felii subțiri
• 50 g nuci pecan prăjite
• 100 g ricotta
• 1 lingură de miere
• 2 linguri de suc de lămâie proaspăt
• 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
• Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat după gust
• 1 linguriță de semințe de susan (opțional, pentru decor)
• 1 lingură de oțet balsamic (opțional, pentru un gust mai intens)

 

Mod de preparare:

Mai întâi de toate spală și usucă rucola. Taie mărul în felii subțiri. Prăjește nucile pecan într-o tigaie uscată, la foc mediu, timp de câteva minute, până devin ușor aurii și aromate.

Lasă-le să se răcească.


Într-un bol mic, amestecă mierea, sucul de lămâie și uleiul de măsline extravirgin. Asezonează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat după gust. Dacă dorești un gust mai intens, adaugă și oțet balsamic.


Într-un bol mare, pune rucola, feliile de măr și nucile pecan prăjite. Amestecă ușor pentru a distribui ingredientele uniform.

Folosește o lingură pentru a adăuga bucăți mici de ricotta peste salată. Acestea vor adăuga o textură cremoasă și un gust delicat.


Toarnă dressingul preparat peste salată și amestecă ușor pentru a acoperi toate ingredientele cu dressing.

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!